Pénzbírsággal fenyegette a magyar külügy a nagyköveti értekezleten a későket

2023.09.16. 12:18
Még szeptember elején tartottak misszióvezetői értekezletet, amelyen közel 130 diplomata vett részt, akik mind nagyon fegyelmezettek voltak. Ebben nagy szerepe lehetett annak is, hogy percalapú pénzbírsággal fenyegette a gazdasági és külügyminisztérium a nagyköveti értekezlet résztvevőit.

„Speciális intézkedésekkel biztosította” a hvg.hu értesülései szerint a Külgazdasági és Külügyminisztérium, hogy a világ minden tájáról részt vegyenek a nagyköveti értekezleten az alkalomra összegyűlő diplomaták. A feszített tempót diktáló Szijjártó Péter tárcavezető hasonló munkamorált vár el a misszióvezetőktől is.

Ez alapján a lap szerint a késők listázására figyelmeztetés és a kilátásba helyezett, perc alapon számított pénzbüntetéssel fenyegetés megtette a hatását, mert

a nagyköveti értekezlet telt házas volt, ráadásul senki sem késett.

A kiszivárgott információkról a hvg.hu próbált többet megtudni a külügyi tárcánál, de érdemben nem válaszoltak a kérdésekre, viszont a minisztérium válaszában nem cáfolta az intézkedéseket, amelyek közlésük szerint hatékonynak is bizonyultak.

Diplomatáink számára az éves nagyköveti értekezlet a legfontosabb belföldi esemény, különösen egy olyan kihívásokkal teli időszakban, mint a mostani. Idén ezért még nagyobb hangsúlyt fektettünk az állami vezetők előadásaira és fórumaira, amelyen valamennyi érintett nagykövetünk maradéktalanul részt vett

– közölte a külügyi tárca.