Iskolaőrre támadt egy szülő Budapesten

2023.09.19. 11:28
A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség bíróság elé állított egy 27 éves nőt, aki berontott egy tanítási órára, és indulatosan viselkedett gyereke osztályfőnökével. Miután az iskolaőr felszólította, hogy hagyja el a termet, a nő rátámadt az őrre.

Az ügyészség közölte, egy nő szeptember 11-én reggel, a becsengetést követően, időpont-egyeztetés nélkül bement egy IX. kerületi általános iskolába azzal a céllal, hogy gyermeke osztályfőnökével beszéljen. A portás felszólította a szülőt, hogy álljon meg, ő azonban ezt figyelmen kívül hagyta. Ekkor az intézmény formaruhát viselő iskolaőre, egy nő, többször felhívta a szülő figyelmét arra, hogy mivel tanítási idő van, el kell hagynia az iskola épületét, és nem mehet be a tanterembe.

Az elkövető mindezt figyelmen kívül hagyta, és kopogás nélkül bement a fia osztálytermébe, ahol egyenesen a tanári asztalnál álló osztályfőnökhöz sietett, és emelt hangon, indulatosan kérdőre vonta.

Az osztályfőnök kérte, hogy menjenek ki a teremből, akkor a szülő kiabálva folytatta a számonkérést. Időközben az iskolaőr is a terembe ért, és közölte a szülővel, ha nem működik együtt, kivezeti.

A vádlott ennek ellenére továbbra is kiabált, és közölte, hogy az iskolaőr nem érhet hozzá. Válaszul az őr kijelentette, hogy ilyen viselkedésnek nincs helye a tanteremben a gyerekek előtt, és megfogta a szülő karját.

A szülő kirántotta a fogásból a kezét, és két kézzel ellökte magától az iskolaőrt, aki ennek következtében a tanári asztalnak esett, és a rajta lévő úgynevezett taktikai öv a földre esett.

 Ezt követően a sértett értesítette a rendőrséget. 

A kerületi ügyészség a ferencvárosi rendőrök által őrizetbe vett nőt gyorsított eljárásban, két napon belül bíróság elé állította. A bíróság bűnösnek mondta ki a nőt közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében, és 1 év – végrehajtásában 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős.