Szombaton lemossák a Margit hidat, ezért részleges sávlezárásokra kell számítani

2023.09.22. 12:14
A hétvégén tisztítják meg a Margit hidat, emiatt egy-egy forgalmi sávot részlegesen lezárnak – közölte a Budapesti Közművek keretén belül önállóan működő FKF Köztisztasági Divízió az MTI-vel.

Az FKF közölte, a Margit híd mosása miatt 

részleges sávlezárásokra kell számítani szombaton reggel fél hét és délután fél kettő között.

A munkát elsődlegesen a külső sáv részleges lezárása mellett végzik majd el. Az FKF a kézi és gépi takarítást a híd déli (Budáról Pestre vezető) oldalán kezdi, majd az északi (Pestről Budára vezető) oldalán folytatja a munkát.

Az FKF kéri a gépjárművel közlekedőket, hogy segítsék az autóbuszokat a besorolásban, sávváltásban. Továbbá kérik a gépjárművezetőket és a járdán kerékpározókat, hogy a munkaterületek mellett fokozott figyelemmel közlekedjenek.

A társaság hangsúlyozza, ezúttal is a Budapesti Közművek eszközparkjának korszerűsítése részeként beszerzett magasnyomású mosóberendezést alkalmazza, amely a korábbi típusoknál nagyobb hatásfokkal, a környezet kisebb terhelése mellett távolítja el a szennyeződéseket a korlátról, illetve a járda burkolatáról.

A közlemény szerint Budapest fennállásának 150. évfordulójára, november közepére valamennyi Duna-hidat, a városligeti Zielinski hidat és a Váralagutat is megtisztítják.