Megverte egy diákját, a szülők mégis megvédik a nagykanizsai tanárt

2023.09.22. 06:23
A 11 éves nagykanizsai gyermek édesanyja azt mondta, fiát matematikaórán megütötte a tanára, mert dudorászott. A kisfiú az egész napot végigcsinálta az iskolában, de a nap végén orvoshoz mentek, ahol nyolc napon belül gyógyulónak állapították meg sérüléseit. A rendőrség már elkezdte a nyomozást.

Az RTL Híradóját kereste fel egy nagykanizsai édesanya, miszerint 11 éves fiát bántalmazta matematikaórán a tanára. A fiú dudorászott, ami „nagyon zavarta” a pedagógust, ez vezetett a tettlegességhez.

A tanár odament, megrángatta a füleit és tarkón vágta

− magyarázta Körmendi Rita, a fiú édesanyja. Miután orvoshoz mentek és ott 8 napon belül gyógyulónak nyilvánították a fiú sebeit, egyből a Nagykanizsai Tankerületi Központhoz fordultak. A központ azt mondta, a panasz kivizsgálás alatt áll.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság is megkezdte nyomozását bántalmazás bűntett vádja miatt. Jelenleg is vizsgálódnak a hatóságok.

Mindenki kedvenc tanára, most felfüggesztették

A tanár 150 gyermeket tanít az iskolában és mindenki szeretettel beszél róla. A szülők úgy tudják, most egy hónapra felfüggesztették.

Ezt sokan túlzónak találták, ezért az Iskola Szülői Közössége petíciót indított a tanár mellett, amit már több mint háromszázan alá is írtak egy nap alatt.