Menczer Tamás utánajárt, milyen a demokrácia Svédországban

2023.09.23. 13:25
Menczer Tamás államtitkár szombat délelőtt töltött fel egy videót a Facebookra, melyben Svédország demokráciájáról mondta el a véleményét.

Menczer Tamás azzal kezdte, hogy bár magyarként nem érdekli a svéd demokrácia helyzete, de mivel a svéd politikusok és véleményformálók is foglalkoznak a magyarországi helyzettel, így ő is utánanézett néhány információnak és statisztikának.

Menczer elmondta, hogy az általa fellelt adatok szerint Svédországban idén „már 261 lövöldözés történt, tehát a lövöldözések mindennaposak”, és az elmúlt években több gyermek is meghalt ezek miatt. Ezután a svédországi robbantásokra tért rá, amelyekből az információi szerint idén eddig 124 történt.

Arról is beszélt, bizonyos felmérések szerint Svédországban a 25 év alatti keresztény fiatalok fele mondta azt, hogy érte már zaklatás a keresztény hite miatt. 

Egy korábbi svéd miniszter el is ismerte, hogy növekszik az országban a krisztofób gyűlölet-bűncselekmények száma, és az Eurobarométer felmérése szerint a svéd lakosok 70 százaléka mondta azt, hogy az antiszemitizmus is növekszik az országban

– állítja Menczer a videóban.

A bevándorlással kapcsolatban az államtitkár információi szerint a svédek 76 százaléka azt mondja, hogy az integrálás sikertelen.

A korábbi svéd miniszterelnök maga is elismerte, hogy párhuzamos társadalmak vannak Svédországban, és a bevándorlók teljesen más valóságban élnek

– tette hozzá.

Zárásként azt mondta el, hogy szerinte a magyar kormány minden tekintetben megvédi a magyar emberek biztonságát.