Feljelentetést tettek a „Háborúpártiak”-kampányt lefolytató cég ellen

2023.09.25. 18:42
Rengeteg pénzt költhetett a Civil Összefogás Fórum (CÖF–CÖKA) cége az ellenzéket háborúpártinak beállító kampányára. Kérdéses, hogy az egyébként súlyos veszteségeket termelő cég hogyan tudta finanszírozni a kampányt. A DK-s Vadai Ágnes rá is kérdezett erre Polt Péternél, aki feljelentésként értékelte az írásbeli kérdést.

Korábban a reklámköltéseket monitorozó Kantar Media közölte: adataik szerint 1,066 milliárd forintból valósította meg az ellenzéki politikusokat háborúpártinak beállító kampányát a Civil Összefogás Fórum (illetve a mögötte álló jogi személy, a CÖF–CÖKA) cége, a Kövess minket 2022 Kft. a nyáron. Fontos megjegyezni, ez listaáras költés, de a lap piaci forrásai szerint így is több százmilliós vásárlásról lehetett szó.

Azonban a cég 2021-ben alakult, majd az első évben 121 millió forint vesztesége volt, tavaly pedig 177 millió mínusz volt az adózott eredménye. Így érdekes, hogyan tudott több száz millió forintot költeni a kampányban. Ez a kérdés megmozgatta a Demokratikus Koalíció politikusának, Vadai Ágnesnek is a fantáziáját, aki emiatt írásbeli kérdéssel fordult a legfőbb ügyészhez ezzel a címmel: 

Honnan volt 1 milliárd forintja a veszteséges Kövess minket 2022 Kft.-nek az ellenzéki politikusokat lejárató kampányra?

Polt Péter pedig válaszolt is a kérdésre. Közölte:

A tartalom szerinti elbírálás elvére figyelemmel, kérdését fejelentésként értékelte.

Így továbbította azt a NAV Bűnügyi Főigazgatóságához, ahol azt érdemben elbírálják – vette észre a 24.hu.