Felfüggesztették a belépési jogosultságát a Parlamentben szunyókáló újságírónak

2023.09.26. 13:31
A Telex újságírója, Simor Dániel az őszi ülésszak végéig nem léphet be az Országházba, mert a hivatalos indoklás szerint méltatlanul viselkedett.

Mint azt korábban megírtuk, elszundított az Országház épületében a Telex egyik újságírója. Simor Dániel levette a cipőjét is, úgy feküdt le aludni.

„Simor Dániel belépését az Országházba az őszi ülésszak végéig felfüggesztettük” – közölte az Országgyűlés sajtófőnöke a Mandiner érdeklődésére.

A lap úgy tudja, hogy Dull Szabolcsot, a Telex szakmai igazgatóját levélben értesítették a döntésről, amiben a következőket írták:

Simor Dániel az Országházhoz és az Országgyűléshez méltatlan módon viselkedett, valamint megsértette azok tekintélyét. Ezért az őszi ülésszak végéig felfüggesztették belépési jogosultságát az Országházba.

(2020 nyarán az Index szerkesztőségének többsége felmondott, miután a lapot kiadó cég vezetése kezdeményezte Dull Szabolcs főszerkesztő felmentését. A távozók 2020 októberében Telex.hu néven új lapot alapítottak. A hazai hivatalos közönségmérés adatai alapján a Telex a szeptemberi olvasottsági listán a kilencedik helyet foglalja el.)