Seprűvel kergették el a késsel hadonászó nőt az udvarról a Balaton partján

2023.09.26. 08:25
A Siófoki Járási Ügyészség vádat emelt egy pszichés betegségben szenvedő nővel szemben, aki öröksége kiadását próbálta meg késsel kikényszeríteni.

Késsel próbálta meg jogosnak vélt örökségét kikényszeríteni a pszichés betegségben szenvedő nő az egyik balatoni telülésen – írja az ügyészség. A Siófoki Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat a nővel szemben.

A vádirat szerint a nő rendszeresen felkereste a sértettet és családját az egyik Balaton-parti településen található ingatlanuknál abból a célból, hogy a nő által jogosnak vélt örökrészét adják ki neki.

A nő 2022 őszén ismét megjelent az ingatlannál, ezúttal azonban magával vitt két kést is.

Az ingatlan kerítésén átmászva bejutott az udvarra, ahol a nagyobb késsel a sértettet szidalmazva örökrésze kiadását kezdte követelni.

Ezt hallva az ingatlanban albérlőként tartózkodó férfi kiment az udvarra, akit a nő szintén megfenyegetett, hogy megöli.

Végül a férfi magához vett egy seprűnyelet, és azzal kiterelte a nőt az ingatlanról. A nő azonban az ingatlanon kívül is tovább fenyegetőzött és különböző tárgyakat dobált be az udvarra.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.