Leállt a győri Audi-gyár

2023.09.28. 16:20
Világszerte leálltak a Volkswagen-csoport üzemei szerdán, a problémában az Audi-gyárak is érintettek voltak. A hírek szerint a győri Audi-üzemben is leállt a termelés.

Egy informatikai hiba miatt állt le szerdán a Volkswagen-csoport több üzeme világszerte. Sok helyen sem a gyártószalag, sem a levelező rendszer nem működött. 

A Reuters hírügynökség gyűjtése szerint Németországban a wolfsburgi, emdeni, osnabrücki, hannoveri, drezdai és zwickaui üzemeken kívül a braunschweigi, kasseli, chemnitzi és salzgitteri alkatrészgyárak is érintettek voltak a problémában.

A leállás a Volkswagen-csoport különféle márkáit, köztük az Audit is érintette. A Gadgettendency.com portál szerint a cég szóvivője közölte, hogy globális problémáról van szó.

A mai naptól kezdve mindenhol, világszerte leálltak az Audi üzemek. Óriási problémánk van.

– fogalmazott. 

A vállalat a leállás okát nem árulta el, mindössze annyit mondott, hogy dolgoznak a probléma helyreállításán.  Sajtóhírek szerint feltehetően hackertámadás történt, azonban, mint írták, bármilyen meghibásodás szóba jöhet.

Magyarországot is érinti a probléma 

hvg.hu információi szerint 

a leállás a győri Audi-üzemet is érintette.

A vállalat a portál kérdésére elmondta, hogy a probléma az autógyártást és az elektromos motorok gyártását is érinti. 

Azt írták, hogy az előző éjszaka sikerült megoldani a fellépő IT-problémákat és a termelés hamarosan a tervek szerint zajlik tovább. Hozzátették: nincs arra utaló jel, hogy a zavart külső hatások eredményezték volna.