Csaknem nyolcvan kilogramm szárított dohánylevelet foglalt le a NAV

2023.09.29. 10:09
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) eljárást indított költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei lakossal szemben indítottak eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai – írja az MTI.

A közlemény szerint a járőrök Kékcse település határában ellenőriztek egy magyar gépjárművet, ami ugyan nem szállított jövedéki terméket, de a kocsit vezető nő azt mondta, hogy otthonában meglelik a keresett terméket.

Az asszony otthonában csaknem nyolcvan kilogramm szárított dohánylevelet és egy dohányvágó gépet is lefoglaltak a pénzügyőrök,

akik jövedéki törvénysértés miatt is eljárást indítottak.

Az ellenőrzéskor kiderült, hogy az illegálisan begyűjtött levelek tulajdonosa az asszony lakótársa. Az 50 éves férfi a tájékoztatás szerint azt mondta, hogy a megszárított levelekből készült dohánytermékkel a családját szolgálta volna ki.

Az adóhatóság közleményében figyelmeztetett, hogy dohánytermék csak a NAV által nyilvántartásba vett regisztrációra kötelezettek között értékesíthető és adható közvetlenül. Hangsúlyozták, hogy a dohánylevél „napszámos” munkavégzés ellenértékeként sem adható át az idényjellegű munkát végző munkavállalóknak.