Felújítják a sárvári orvosi rendelőket, de orvos nem igazán van a városban

2023.09.29. 06:41
Három gyermekorvos nő dolgozott eddig Sárvár három körzetében, most azonban egy sem maradt. Horváth Magdolna nyugdíjba vonul, Schamalcl Erikának kisbabája lesz, Kálóczi Patrícia pedig felmondott állásából. Úgy látszik, a 15 ezres városban januártól nem lesz egy állandó gyermekorvos sem. A többmilliós felújítás így nem a legjobb időben érkezik.

Horváth és Schamalcl doktornők már korábban is jelezték a város felé, hogy mindössze 2024 januárjáig fogják tudni ellátni feladataikat, ugyanis előbbi nyugdíjba vonul, utóbbi pedig babát vár. Kálóczi doktornő ezen hírek hallatán benyújtotta a felmondását azzal az indokkal, hogy nem tudná felelősséggel ellátni a rá háruló háromkörzetnyi beteget.

A kétségbeesett sárvári lakosok Facebook-csoportot hoztak létre: 1GYEREKORVOST Sárvárnak!!! Ne tűrjünk, ne hagyjuk annyiban!!!!! – névvel. A csoportnak jelenleg 631 tagja van és számuk egyre csak bővül. A bizonytalan gyermekorvosi helyzet ellenére éppen most kezdtek bele a rendelők felújításába, mely 160 millió forintjába kerül a városnak. 

Nem csak gyermekorvosból van hiány Sárváron. Mióta Vörös Gábor meghalt, a háziorvosi praxis is megüresedett és még mindig betöltetlen.

Így egyik körzetben sincs orvos az egész városban

– írja az Ugytudjuk.

Mégis lesz gyermekorvos

Cikkünk megjelenése után a lap közölte, hogy az még ugyan nem derült ki, hogy ki veszi át Kálóczi Patrícia praxisát, de annyi már bizonyos, hogy a doktornő október 31-i felmondását követően november 1-től új orvos gyógyítja majd a körzet gyermekeit. 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az 1. számú gyermekorvosi körzetben az orvosi ellátási szerződés – a doktornő felmondása miatt – 2023. október 31. napjával megszűnik. November 1-től új gyermekorvos fogja ellátni a körzet feladatait

– áll a sárvári önkormányzat pénteki közleményében.