Nyolc méter mély kútba esett egy 15 éves lány Erdőkertesen

2023.10.01. 17:03
Drámai pillanatok zajlottak vasárnap kora délután a Pest vármegyei Erdőkertesen, amikor egy 15 éves lány kútba esett. Végül a tűzoltóknak sikerült kimenekíteniük a lányt, akit sokkos állapotban, de átadtak a kiérkező mentősöknek.

A Bors információi szerint a 15 éves lány egy kertben épített, több méter mély kútba esett bele, amelyben magasan állt a víz. A család azonnal tárcsázta a tűzoltókat. A lány szerencsére nem vesztette el az eszméletét az esés következtében, így végig magánál volt a mentés ideje alatt. 

A Bors felkereste az üggyel kapcsolatban a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, akik elárulták: a kút aljában derékig ért a víz.

A kút maga hat-nyolc méter mély volt, benne pedig derékig ért a víz, így a fiatal önerőből nem tudott kimenni. Az esethez a gödöllői hivatásos tűzoltók és az Aqua ÖTE önkéntesei siettek ki

– árulta el Csámpai Attila szóvivő.

A lányhoz végül le kellett ereszkednie az egyik tűzoltónak a kútba, hogy a kötéltechnika segítségével sikeresen kiemelhessék a fiatal lányt.

A kiemelés után azonnal átadták a rémült fiatalt a mentősöknek. De a sokkon kívül nem esett más baja, azonban további vizsgálatokra kórházba szállították.