Megszólalt a testnevelésórán összeeső 12 éves kisfiú nagymamája

2023.10.01. 06:20
Nemrég egy 12 éves fiú összeesett a testnevelésóra végén Tiszadadán. Ezt követően a pedagógusok és a helyszínre siető háziorvos kezdte meg az újraélesztést, amit a kiérkező mentősök folytattak. A háziorvos szerint egy korábban nem diagnosztizált betegség okozhatta a kamrafibrillációt. A fiú nagymamája is végignézte az életmentést.

Korábban mi is megírtuk, hogy holtan esett össze egy 12 éves magyar diák a tornaóra végén. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, és a mentők stabilizálták a fiú állapotát.

Most Orosz Marianna, a gyermek osztályfőnöke az ATV Híradónak elmondta: az udvar másik végén állt, amikor látta, hogy baj van, egyből odafutott, de akkor már nem lélegzett a kisfiú, így megkezdték az újraélesztést.

A település háziorvosa – aki egyből megindult a fiú segítségére – szerint egy korábban még nem diagnosztizált speciális szívbetegség okozhatta a hirtelen szívmegállást.

A mentősök átvették a pedagógusoktól és a háziorvostól az újraélesztést, így visszatért a spontán keringés. A fiút mentőhelikopter szállította az intenzív osztályra. A gyermek nagymamája is a helyszínre sietett, így végignézte az életmentést.

Jaj, azt ne is mondjuk, mit éltünk át. Már azt hittük, sosem jön vissza a kisfiú, ezt átélni borzasztó volt, azt üzenem minden szülőnek, vigyázzanak a gyerekükre!

– fogalmazott Túróczi Istvánné.

Azóta a gyermek már magához tért, a szüleivel is beszélt, de még több vizsgálat és kezelés vár rá a kórházban.