Újabb férfi fenyegetőzött robbantással, TEK-esek lepték el a XV. kerületet

2023.10.03. 13:50
Az esztergomi robbantás óta megszaporodott a robbantással fenyegetőzők száma, most éppen a XV. kerületben volt egy ilyen eset. A helyszínre ezúttal is kivonultak a TEK munkatársai, akiknek sikerült elfogni a fenyegetőző férfit.

Rendőrök lepték el a XV. kerületi Karatna teret, miután hétfő este egy férfi ismét robbantással fenyegetőzött, ami miatt a Terrorelhárítási Központ (TEK) embereit is kirendelték. A lap információi szerint lezárták a környéket az akció idejére. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Ripost kérdésére elárulta, hogy a fenyegetőző férfit elfogták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. Kerületi Rendőrkapitányságra október 2-án 18 óra 42 perckor egy XV. kerületi családi házban robbantással fenyegető férfiről érkezett bejelentés. A férfit a Terrorelhárítási Központ munkatársainak közreműködésével elfogták, majd a mentők rendőri kíséret mellett megfigyelésre kórházba vitték. A házat a tűzszerészek átvizsgálták, robbanóanyagot vagy robbantószert nem találtak. Az ügyben a XV. Kerületi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés bűntett gyanúja miatt indít eljárást

– idézi a lap a BRFK-t.

Az esztergomi eset óta megszaporodtak a fenyegetések

Tizenhárom nappal ezelőtt egy esztergomi családi háznál történt robbantásAz épülethez a robbanás előtt a rendőrök is kivonultak intézkedni. A robbanás következtében a TEK egyik munkatársa életét vesztette, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben, civil személy nem volt köztük. Az elkövető is meghalt a robbanásban.

Egy nappal később egy 48 éves férfi fenyegetőzött háza felrobbantásával  Kisbajcson. A rendőrök azonnal a megadott címre mentek, és a háza előtt elfogták a férfit. Az ingatlanban a szükséges intézkedéseket elvégezték, robbanás nem történt. A kisbajcsi férfit az egyenruhások a Győri Rendőrkapitányságra előállították, ahol ellene – őrizetbe vétele mellett – közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás. Múlt hét kedden arról írtunkhogy rendőrségi akció zajlott egy Békés vármegyei lakótelepi lakásnál, ahová a TEK is kivonult, illetve közveszéllyel fenyegetés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség. A TEK munkatársai egy magyar állampolgárságú férfit fogtak el.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport