Elhagyta férjezett nevét a DK politikusa

2023.10.03. 16:27
A képviselő asszony az Index kérdésére megerősítette a változást, ám annak okáról bővebben nem kívánt nyilatkozni. A politikusnő március óta tagja az Országgyűlésnek, amelyben augusztus óta leánykori nevével dolgozik.

Megváltozott a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjének neve: Ráczné Földi Judit 2023. július 31-e óta már Földi Juditként szerepel a nyilvántartásban. Az Index a parlament.hu oldalán szúrta ki a változást, a képviselő asszony adatlapján fel is van tüntetve közszereplésben használt korábbi neve. 

Hogy pontosan miért változott a képviselő neve, nem derült ki, ezért megkérdeztük magát az érintettet, aki szűkszavúan reagált az Index megkeresésére. 

A magánéletemben bekövetkezett változás miatt úgy döntöttem, hogy nevemet megváltoztatom. Ezzel kapcsolatosan nem kívánok többet elmondani

– írta érdeklődésünkre a politikus, akinek egyébként már közösségi oldalán is rövidebb neve látható. Igaz, az oldal URL-jében még Rácznéként szerepel. 

Hogy pontosan mikor került sor a változtatásra, nem tudni, de áprilisban még korábbi nevével hirdette meg politikusi fogadóóráit a követőinek. Érdekesség, de még a Demokratikus Koalíció oldalán is férjezett névvel tüntetik fel. 

Földi Judit március eleje óta tagja az Országgyűlésnek, beiktatása igazán emlékezetesre sikerült, hiszen pártvezetője, Gyurcsány Ferenc hosszú másodpercekig ölelte őt eskütétele után, a jelenet pedig annyira furcsa volt, hogy még Orbán Viktor kormányfő is meglepetten mosolygott az egészen. Később Gyurcsány úgy magyarázta a dolgot, hogy tüntetőleg nyújtotta el ennyire az ölelést. De megszólalt az esettel kapcsolatban maga a képviselő asszony is.

Mint az RTL Híradójának akkor elmondta

Elnök úrral mi ezt előre megbeszéltük, hogy az elmúlt nehéz időszakot, ugye, rengeteg támadást kaptam, egy öleléssel fogja zárni, meg fog ölelni az eskütétel után.