Kórházba került a fiatal biciklis, akit elgázolt a villamos a Kálvin térnél

Image 20231004 164759 281
2023.10.04. 17:37
Egyik kollégánk információi szerint elsodort egy biciklist a 49-es villamos a fővárosban. Egyelőre nem tudni, mennyire komolyak a kerékpáros sérülései.

Az eddigi információk szerint elsodorhatott egy biciklist a villamos a Kálvin tér közelében. Kollégánk azt is elárulta, hogy tudomása szerint a biciklis nem került a villamos alá.

A BKK Info honlapján, valamint Facebook-oldalán arról posztoltak, hogy nem jár a 47-es és a 49-es villamos a Deák Ferenc tér és a Szent Gellért tér – Műegyetem között egy baleset miatt.

A BKK a 9-es autóbusz, a 72-es trolibusz, illetve az M2-es, az M3-as és az M4-es metró igénybevételét ajánlja.

Kollégánk képeket is készített a helyszínről.

Időközben a rendőrség sajtóosztálya megerősítette, hogy valóban baleset történt a Kálvin térnél, de egyelőre több információval nem tudtak szolgálni, még zajlik a helyszínelés.

Frissítés

A rendőrség sajtóosztálya időközben elárulta, hogy a villamos a Szabadság híd irányából haladt, amikor elé kanyarodott a kerékpáros, akit elgázolt a jármű. A rendőrséghez a bejelentés 16 óra 36 perckor érkezett.

Az is kiderült, hogy egy huszonéves kínai állampolgárságú nőt gázolt a villamos, akik kórházba szállítottak, de egyelőre nincs információ az állapotáról. 

A rendőrségtől azt is megtudtuk, hogy nagyjából egy órája helyreállt a forgalom az érintett útszakaszon. 

(Borítókép: Szollár Zsófi / Index)