18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Szemeteszsákba tette, majd kidobta kutyáját egy nő Budapesten

2023.10.04. 07:12
Szemeteszsákba csomagoltak és a lépcsőházi kukába dobtak egy kutyát Budapesten a VII. kerületben. Az idős ebet végül az egyik szomszéd menekítette ki. A kutya eredeti gazdája ellen állatkínzás gyanúja miatt indult eljárás.

Az egyik szomszéd már a munkába menet, délben hallotta a szokatlan hangot a kuka felől, ami a kutya nyüszítése volt. Azonban csak délután jöttek rá, mi is történhetett. 

A szomszédok azt mondták az RTL Híradó stábjának, hogy

a kutyának szerencséje volt, de már alig élt, amikor rátaláltak.

Miután a rendőröknek szóltak, ők egészen éjszakáig helyszíneltek a lépcsőházban. A kutya 70 éves gazdája pedig tudomást sem akart venni a rendőrökről, valamint a történtekről. Sokáig le is tagadta, hogy az ő kutyája lenne, és be sem engedte a rendőröket. Végül a chip alapján azonosították a gazdát.

A szomszédok elmondása szerint az idős nő nem tudott magyarázattal szolgálni tettére, és zavartan viselkedett. A rendőrök eljárást indítottak ellene és kórházba vitték, azóta még nem engedték haza. Később pedig a nőnek a másik kutyáját is lefoglalták, így mindkét kis kedvencet elszállították az állatvédők.

A VII. kerületi rendőrfőkapitányság állatkínzás gyanúja miatt eljárás indított a nő ellen. A kutyák legyengült állapotban voltak és kiderült, már három éve nem kaptak oltást. Rozi, a 16 éves, kis méretű kutya, aki túlélte, hogy kidobták, állatorvosi kezelésre szorul. A szemével és a lábával is problémák lehetnek, de a látásával felmerülő gondok tűnnek veszélyesebbnek.

Az állatvédelem legégetőbb kérdéseit vitatják meg szakértők társkiadványunk, Az én kutyám által rendezett DOGZ konferencián 2023. október 28-án. Az Indamedia támogatásával létrejövő rendezvény kiváló lehetőség arra, hogy kutyás szakemberek, tenyésztők és érdeklődő kutyatartók meghallgathassák egymás véleményét a legfontosabb kérdésekről, aktuális információkat gyűjtsenek, és személyes ismeretségekre tegyenek szert. 3 kiemelt témakör 3 szekcióban, több mint 40 kutyás szakember szereplésével. Ha érdekli a konferencia, ide kattintva megtekintheti a programot, és jegyet vásárolhat.