Durva balesetet okozott egy friss jogosítványos fiatal Zalaegerszeg környékén

2023.10.05. 14:22 Módosítva: 2023.10.05. 14:27
Szabálytalanul előzött személygépkocsijával Zalaszentiván irányából Zalaegerszeg felé közlekedve 2023 júniusában egy friss jogosítvánnyal rendelkező fiatal, aki miután lesodorta az úttestről az előtte haladó autóst, megállás nélkül haladt tovább.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség vádirata szerint a fiatalkorú zalaszentiváni férfi testvérét szállította utasként, amikor fenti, egyenes útszakaszon személygépkocsijával utolérte az előtte, vele azonos irányban szabályosan közlekedő autót, melyet egy nő vezetett.

A vádlott a menetiránya szerinti bal oldali sávba áttérve, az előtte kb. 85 kilométer/óra sebességgel haladó személygépkocsi előzésébe kezdett.

A manőverkor a férfi figyelmetlensége és vezetői rutintalansága miatt az előzés befejezésekor úgy tért vissza sávjába, hogy nem tartott kellő távolságot a megelőzött személygépkocsitól, amelynek sofőrje az ütközés elkerülése érdekében enyhén fékezett, és jobbra kormányozta az autót.

Ezt követően elveszítette uralmát a jármű felett, és megpördülve letért az úttestről, miközben a jobb oldali hátsó részével egy betonoszlopnak ütközött.

A vádlott a baleset helyszínén nem állt meg, onnan tovább hajtott anélkül, hogy meggyőződött volna arról, a baleset következtében bárki megsérült-e vagy segítségnyújtásra szorult-e, illetve hogy adatait a balesettel érintett jármű vezetőjének hátra hagyta volna.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség fiatalkorúak ügyésze a többszörös KRESZ szabályt szegő férfivel szemben cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat – olvasható a Zala Vármegyei Főügyészség közleményében.

Az esetről videófelvétel is készült, amit a sértett autós fedélzeti kamerája rögzített.