Fontos változás lesz a budapesti közlekedésben

2023.10.09. 13:40
Október 9-től várhatóan október 13-ig hídszigetelési munkák miatt forgalomkorlátozás lesz az Erzsébet híd budai hídfőjénél. Az itt közlekedő BKK-járatok terelve közlekednek.

A Budapest Közút Zrt. megbízásából hídszigetelési munkát végeznek az Erzsébet híd budai hídfőjénél. Emiatt a Szent Gellért rakpart felé vezető lehajtó le lesz zárva a forgalom elől várhatóan október 13-ig.

Ez idő alatt a Szent Gellért tér felé kisebb kerülővel, a Szarvas térnél visszafordulva, az Attila út – Szarvas tér – Krisztina körút – Szent Gellért rakpart útvonalon lehet közlekedni.

A budai végállomásuk felé közlekedő 7-es és 107-es autóbuszok, valamint a 907-es, 973-as és 973A éjszakai járatok a Rudas gyógyfürdőnél a fürdő túloldalán, a Gellért-hegy mellett lévő megállóban állnak meg.

Hídszigetelési munkálatok zajlanak hétvégenként a Kacsóh Pongrác úti felüljárón is, ahol október 14-én és 15-én is folytatódni fog a munka.

Októberben a Hungária körúti felüljárón is lesznek hídszigetelési munkálatok.

A híd és a felüljárók burkolata a szigeteléssel együtt több helyen nagymértékben elhasználódott, az aszfaltburkolat javítása önmagában már nem elegendő, ezért szükségessé vált a szigetelés lokális javítása. A kivitelezések időtartama az időjárás függvényében módosulhat.