Rekordszámú illegális bevándorlót állítottak meg a magyar rendőrök múlt héten

2023.10.09. 09:03
Péntektől vasárnapig 2342 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 814, szombaton 825, vasárnap 697 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a rendőrök. Az ország belsejében hat határsértőt is elfogtak, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten több határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza a hatóságok az ország területén, mint eddig idén bármikor; ez összesen 5574 illegális bevándorlót jelent. Az azt megelőző héten a feltartóztatottak száma 4763 volt.

Emellett az elmúlt héten az ország belsejében elfogtak 31 határsértőt is, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 29 gyanúsított ellen indult büntetőeljárás.

Mint az Indexen írtunk róla, Szlovákia is megelégelte az illegális bevándorlók beáramló tömegét, és úgy döntött, véget vet a migránsok Magyarországról való átszivárgásának. Ennek megoldását Pozsony a magyar határ lezárásában látná, továbbá bevonnák az országban tartózkodó bevándorlók igazolásának visszavonását is.