18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Tizenhat év fegyházbüntetést kapott egy férfi, aki megölte idős szomszédasszonyát

2023.10.10. 13:48
Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt jogerősen 16 év fegyházbüntetésre ítélt a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla egy férfit, aki tavaly megölte hetvenéves szomszédasszonyát – közölte az ítélőtábla sajtószóvivője az MTI-vel kedden. Ferenczy Tamás közölte, a táblabíróság a döntéssel két évvel súlyosította az első fokon eljáró Székesfehérvári Törvényszék határozatát.

A 48 éves férfi tavaly nyár elején költözött egy sorházba, ahol szomszédja egy idős nő és annak rokona volt. A lakók közös udvaron osztoztak.

A vádlott az udvaron volt, amikor az idős asszony arra kérte, cserélje ki a gázpalackot. A férfi ezt követően bántalmazni kezdte a nőt, aki elesett és segítségért kiabált. A vádlott annak érdekében, hogy elhallgattassa, egy nyél nélküli kalapácsfejjel tízszer tarkón ütötte, majd gyorskötözőt tekert a nyakára és műanyag zsákot húzott a felsőtestére. A férfi az élettelennek tűnő testet egy ponyvába tekerte, a garázsba húzta, majd háztartási hulladékkal teli zsákokat helyezett rá. Ezt követően megfürdött, átöltözött, és távozott a házból.

A nő eltűnését unokaöccse jelentette be a rendőrségen, a hatóságok pedig még aznap megtalálták a holttestét.

A sértett halálának közvetlen oka az oxigénhiányos állapot miatti agykárosodás volt, amelyhez a nyaki erek elszorítása vezetett.

Az ítélőtábla szerint kérdéses, hogy a vádlott megbánta-e tettét, ugyanis

az eljárás során nem derült ki a cselekmény elkövetésének indítéka.

A másodfokú bíróság így a középmértéket meghaladó büntetést alkalmazta – közölte Ferenczy Tamás.