Új vezérigazgatója lesz a HVG-nek

2023.10.11. 19:31
Szauer Péter, a HVG alapító tagja, a kiadó vezérigazgatója és többségi tulajdonosa átadja pozícióját fiának, Szauer Tamásnak. Tamás jelenleg a HVG kereskedelmi és stratégiai igazgatója.

Szauer Péter, a HVG alapító tagja, a kiadó vezérigazgatója és többségi tulajdonosa 2024 folyamán, a mérlegzárással párhuzamosan átadja pozícióját fiának, Szauer Tamásnak, aki több mint hét éve lát el vezetői feladatokat a cégnél, jelenleg a HVG kereskedelmi és stratégiai igazgatója – írja a Kreatív Online

A kiadót továbbra is igazgatóság irányítja, amelynek elnöke Szauer Péter, mellette a testület tagja Klinghammer Csilla gazdasági igazgató és Szauer Tamás vezérigazgató lesz.

Az operatív működtetés a vezérigazgató kezében összpontosul, ideértve a munkáltatói jogok gyakorlását is. 

A HVG Kiadó nem változik, ahogyan az alapelvei sem. Szauer Péter 1979-ben kezdett a HVG-nél képszerkesztőként, majd a nemzetközi rovat tagja, később a hír rovat vezetője, a rendszerváltást megelőzően pedig főszerkesztő-helyettese lett.

1989-ben létrehozta a munkavállalók tulajdonába kerülő kiadót, és a következő évtizedekben több médiacéget alapított,- vagy közreműködött létrehozásukban. Hosszú ideig egyik alelnöke volt a Menedzserszövetségnek, tagja többek között a Magyar Lapkiadók Egyesülete elnökségének és a Bátor Tábor kuratóriumának – írja a lap.