Borult, de csapadékmentes lesz a szerda

2023.10.11. 06:06
Szerdán az ország legtöbb részén napsütéses idő várható kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett. Napközben többfelé megélénkülhet a déli szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között lesz. Időjárási front nem lesz felettünk és veszélyes időjárási jelenség sem várható.

A hét közepén ugyan a zártabb felhőzet területi kiterjedése csökken, de főleg Borsod és Szabolcs északi részein tartósan borult marad az ég, máshol viszont sok napsütésre számíthatunk némi fátyol- és gomolyfelhővel – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Északkeleten helyenként szitálás, gyenge eső még előfordulhat, és a délies szél is többfelé megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között várható, de a tartósan borult részeken ennél több fokkal hűvösebb lehet.

Kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem várható, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat nem adott ki figyelmeztetést egyetlen vármegyére sem.

Az orvosmeteorológia szerint időjárási front nem lesz felettünk, azonban gyulladásos panaszok, vérnyomás-ingadozás és migrén egyaránt előfordulhat. A hajnali órákban felerősödhetnek a légzőszervi panaszok és nagy lesz a megfázásveszély is.

Csütörtökön csak kevés helyen lehet vastagabb felhő az égen, csapadék viszont továbbra sem várható. Keleten élénk lökések kísérhetik a déli-délnyugati szelet. Tovább melegszik az idő, a csúcshőmérséklet 22 és 28 fok között alakul majd.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras