Egy riport miatt engedték el az elrabolt magyar kislányt a fogvatartói

2023.10.12. 06:02
Elraboltak egy 13 éves kislányt egy búcsúból Miskolc közelében. A fiatal férfi egyszerűen megragadta a gyermeket, majd egy másik városba vitte, ahonnan nem engedte hazamenni. Az esetről egy riport is készült, amit láttak az emberrablók is, így végül felültették egy buszra a lányt, hogy hazamehessen.

Egy fiatal férfi megragadta a gyermeket a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Arlón és magával vitte egy másik városba, ahol napokig fogva tartotta. Az eltűnt kislány történetéről a Tények is beszámolt, ami alapján felismerték az emberek a kislányt és megmentették az emberrablótól.

Most megszólalnak a szülei, akik meg voltak róla győződve, hogy a lányukat eladták, bekábítószerezték vagy még ennél is rosszabb. A lány a búcsúban ismerkedett meg a 23 éves férfival, aki rábeszélte, ne menjen haza a lány, hanem menjenek el együtt. 

24 óra elteltével a család bejelentette a rendőrségen a lány eltűnését. Közben a lány egy másik búcsúban volt a férfival.

Én ebben az egy hétben el akartam jönni mindig, csak az a gyerek [vagyis a férfi – a szerk.] nem engedett el

– mesélte a 13 éves lány. 

Elmondása szerint a férfi nem bántotta, sőt mindent megvett neki, amire szüksége volt.

Nem bántott, nem nyúlt hozzám, nem csinált velem semmit. Megvolt ott mindenem. Volt ruhám is, nem egy ruhában voltam csak, amiben elmentem. Nem volt semmi bajom. Ott voltam, takarítottam a szobákat. Nem bántottak

– mesélte a gyermek.

Az egyelőre nem derült ki, hová vihették a lányt. A férfi azt mondta neki, hogy Budapesten vannak, de a szülők szerint vagy Miskolcon vagy Ózdon lehettek. Ahová a lányt vitte a férfi, nem tudták, hány éves, azt gondolták, idősebb.

Végül a hírekben látták a felhívást, hogy elrabolhatták a kislányt. Felültették egy Arlóra tartó buszra, és mondták neki, hogy hol szálljon le. Mikor Fruzsi betoppant a házba, szülei alig akarták elhinni, hogy hazatért.