Óriási rendezvénysorozattal tisztelegnek az Egri Bikavér előtt

2023.10.13. 21:35
Október 18-án veszi kezdetét a hungarikum bor ünnepi rendezvénysorozata, amely 10 napig tart Egerben. Terítéken lesznek a borok, a borgasztronómia és különböző éttermi élményekkel is várják majd az érdeklődőket. Bemutatják a legújabb borkülönlegességet, a Gárdonyi 100 Egri Bikavér Superior 2021-et, amiből stílusosan 1552-t palackoznak.

Október 18-át az egri bikavér napjaként tartják számon hazánkban, ennek apropójából, ezen a napon veszi kezdetét az Egri Bikavér Ünnepi Napok rendezvénysorozat Eger városában.

Az ünnepségsorozat több okból kerül megrendezésre, ugyanis tavaly volt száz éve, hogy meghalt az íróóriás Gárdonyi Géza – az Egri csillagok regény szerzője, továbbá idén van születésének 160. évfordulója, ezért már csak a „marketing szempontjából is hitelesnek tartották idén elindítani ezt a rendezvényt” – fogalmazott Lőrincz György az Egri Borút Egyesület elnöke, az Inforádióban.

A programsorozat egyik fő attrakciója lesz a legújabb borkülönlegesség a Gárdonyi 100 Egri Bikavér Superior 2021 bemutatása, amiből éppen 1552-t palackoznak az egri diadal évének tiszteletére.

A gálarendezvények, borkóstolók és pincetúrák sokasága várja a borkedvelőket. A pincetúrákat a Szépasszonyvölgyben tartják majd, ahol hagyományos környezetben és sajátos hangulatban kóstolhatják végig az ínyencek több mint 20 termelő közel 80 bikavérét.