80 kilós harcsát fogtak, úgy húzták ki a tóból, mint egy cápát

2023.10.13. 18:06
A Vas vármegyei Bajánsenyei Horgásztóból október 7-én egy 225 centiméteres, körülbelül 80 kilogramm súlyú harcsát fogtak. A szerencsés horgász azt mondta: képes volt úgy húzni a fogást, „ahogy a cápákat szokták a filmekben.”

A 40 hektáros Bajánsenyei Horgásztó leginkább bojlis vízként ismert, de jelentős a harcsaállománya is, ezért szemelte ki magának a helyszínt Félix István és egy barátja, mivel egy nagyobb harcsát szerettek volna becserkészni – írja a Pecaverzum.

Október 7-én, szombaton, 8 órakor kezdődött a horgásztúra, ami másnap 16 óráig tartott. Félix István a portálnak beszámolt arról, végül hogyan sikerült megfognia a 80 kilós halat.

Amikor megakasztottam, már éreztem, hogy ez nem piti. Bevágtam, és elkezdtem húzni. Olyan volt, mint egy fatuskó, de egy percnek sem kellett eltelnie, már tudtam, hogy ez életem hala. Olyan kirohanásai voltak, amelyeket még sosem tapasztaltam

 – mesélte Félix.

Tudtam úgy húzni, mint ahogy a filmekben a cápákat: tiszta erőből, ami kifért, nem finomkodtam, tényleg húztam, amennyire engedte

– emlékezett vissza a férfi.

A harcsánál 225 centiméteres hosszt mértek, tömegét pedig 80 kilogrammra mérték. Ezután fényképet készítettek róla, majd ezt követően visszaengedték a tóba.

Félix István korábbi rekordja egy 37 kilós hal volt. A férfi rendszeresen versenyzik, így edzésként is tekintett a horgászatra. 2022-ben tagja volt a Fertő-tavi Harcsahorgászok csapatának, amellyel második helyen végzett a II. Harcsafogó Országos Bajnokságon.