Bolondos lesz az időjárás is péntek 13-án

2023.10.13. 06:03
Reggel borúsan indul a péntek, de napközben kitisztul az ég és egészen nyáriasra fordul az idő. Néhol még 28 Celsius-fokot is mutathatnak a hőmérők.

A reggeli órákban inkább az északkeleti országrészben alakulhat ki eső vagy zápor, nyugaton pedig inkább párás, ködös idővel indul a péntek. A korai hőmérséklet 9 és 16 Celsius-fok között alakul.

Napközben az egész országban felszakadozik a felhőzet és hosszabb-rövidebb időre a nap is előbújik majd. A szél néhol megélénkülhet, de még így is meleg marad az idő, a napközbeni maximumok ugyanis 23 és 28 fok között alakulnak – írja az Időkép.

Legyen nálunk fájdalomcsillapító és még egy réteg

Konkrét fronthatás nem érkezik, de az intenzív melegedés miatt az érzékenyek tapasztalhatnak melegfronti tüneteket. Az erős hőingás miatt a keringési panaszokkal küzdők is tapasztalhatnak vérnyomás-ingadozást és tompaságot. 

A hűvös, nyirkos reggel felerősítheti a kopásos jellegű ízületi panaszokat, valamint növeli a fertőzésveszélyt. A meleg napközbeni idő ellenére reggel nagy lesz a megfázásveszély, így fontos, hogy rétegesen öltözzön. 

Képernyőkép 2023-10-12 200553.png

Időkép

Kis híján megdőlt a melegrekord

Csütörtökön sem panaszkodhattunk rossz időre, ugyanis egész nap igazi nyári időjárás volt annak ellenére, hogy október közepe van. Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök esti Facebook-posztjában közzé is tette, hogy igazán nem sokon múlt a rekorddöntés.

Csak 0,2 fok hiányzott

írták.