Újabb részletek: kiderült, mi okozta pontosan a pesterzsébeti kisfiú halálát

2023.10.14. 11:24
Szörnyű tragédia történt kedden egy pesterzsébeti iskolában, ahol egy 9 éves kisfiú meghalt, miután egy több száz kilós kőoszlop zuhant rá. Most az is kiderült, hogyan is történt pontosan a végzetes baleset.

Mint írtuk, kedden reggel papírgyűjtés volt egy pesterzsébeti iskolában, és az iskolaudvarról kihajtó teherautó kidöntött egy kőkerítést, ami a közelben álló 9 éves Ricsire és édesanyjára zuhant. 

A gyermek azonnal meghalt.

Csütörtök délután tartottak gyertyagyújtást az iskolában az elhunyt diáktárs tiszteletére. 

Egy kilógó alkatrész okozta a tragédiát

A teherautó egy kilógó alkatrésze akadt bele, és rántotta ki a kőoszlopot, ami aztán az édesanyára és 9 éves gyermekére zuhant. A gyermek szörnyet halt, az édesanyának eltört a lába a balesetben – tudta meg a Tények.

Jelenlegi információink szerint a teherautóból kilógó alkatrész akadt bele az iskolakapuba, és kirántotta egyben az azt tartó kőoszlopot

– mondta az iskolaigazgató. 

Az igazgató elmondta azt is, hogy gyászol az egész iskola, a tragédia feldolgozásában pszichológus segíti a diákokat és a tanárokat egyaránt. Mint mondta,

Ricsi osztálytársai a harmadik órában lementek testnevelésre, és azt kérték, hadd játsszák Ricsi kedvenc játékát, a kidobóst, hogy érte játszhassanak.

A sofőr nem tett vallomást

A teherautót vezető sofőr sajnálja, ami történt, és kész együttműködni a rendőrséggel. Nem tett részletes vallomást az esetről, de a hatóságok döntése alapján szabadlábon védekezhet az ügyben.