Erős hidegfronttal és fejfájással robbanhat be az ősz

2023.10.15. 06:31 Módosítva: 2023.10.15. 07:55
Szükség lesz egész nap az esernyőkre, ugyanis az eddigi vénasszonyok nyara után teljes erőbedobással érkezett meg az ősz, és csapadékot is hozott magával. Országszerte borult, esős, hűvös időre számíthatunk, és jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

Mint ahogy a minap előre jeleztük, vasárnapra megérkezett az ősz egy erőteljes hidegfronttal, és már nem is nagyon fog távozni hazánkból, így érdemes elöl hagyni az őszi-téli ruhatárunk legfontosabb darabjait. 

14 Celsius–fokos időre ébredtünk, ami nem nagyon fog emelkedni a nap hátralevő részében sem, az ország legmelegebb pontjain is csak 18 fokig emelkednek a napi maximumok. 

Képernyőkép 2023-10-15 061622.png
Grafika: Időkép

Fejfájással indulhat az ősz

Az erős hidegfront nem kedvez az erre érzékenyeknek: nemcsak fejfájásra, hanem akár migrénre is számíthatnak az első őszies októberi napon. Továbbá felerősödhetnek az ízületi panaszok, és a görcshajlam is növekedhet. 

Az erőteljes időjárás-változás hatással lehet a reakcióidőnkre, lelassíthatja azt, így aki autóba ül, fokozottan figyeljen az utakon. Az álmosságérzetünk is megnövekedhet, ami rossz hatással lehet a koncentrálóképességünkre is – írja az Időkép.