A képzőművészeti egyetem hallgatói is bemutatkoznak az Art Marketen

2023.10.16. 13:49
A Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) 20 hallgatója is bemutatkozik a csütörtökön kezdődő Art Market művészeti vásáron a Budapest Bálnában.

Az MKE standjához öt tanszékről – festő, grafika és képgrafika szakirány, intermédia, szobrász és vizuális művészet tanszék –, valamint a Doktori Iskolából érkeznek hallgatók az utóbbi egy évben készült alkotásaikkal.

A kiállítók között van Androvics Blanka, Bárdi Dominik, Benkovics Virág, Boruzs Boglárka, Dicső Eszter, Friedrich Barnabás, Gargya Krisztina, Gerhát Gyöngyvér, Horváth Gergely, Horváth Olivér, Jakabos Júlia, Kakas Olívia, Kasza Petra, Kiss Boglárka, Kozma Lilla, Májer Viktória, Mihályi Bálint, Szeli Kamilla, Tóth Anna Eszter és Tyurin Dániel.

Mint írják,

a képzőművészeti hallgatóknak az Art Market a művészi bemutatkozás mellett lehetőséget biztosít szakmai találkozásokra és az alkotások értékesítésére.

Általuk a gyűjtők, galériások és a művészet iránt fogékony látogatók új tehetségeket fedezhetnek fel, és egyedi, friss művekkel gyarapíthatják kollekciójukat – mutatnak rá a közleményben.

Az évente több tízezer látogatót vonzó Art Market ezúttal mintegy 120 kiállítót lát vendégül csaknem harminc országból.