Karácsony Gergely: Egy tanmese a jó és a rossz kormányzásról

2023.10.16. 16:48
A főpolgármester a Facebook-oldalán osztott meg egy képet, valamint egy „tanmesét” arról, hogy a bonyolult kérdésekre nincsenek egyszerű válaszok. A két képen az előző városvezetés és a jelenlegi városvezetés egy problémára adott lépése látható.

Karácsony Gergely szerint mindenki emlékszik az Andrássy út mentén található, rossz állapotban lévő zöldfelületre. Ezt állítása szerint az előző városvezetés egyszerűen letakarta műfűvel.

A műanyag felület azonban hiába zöld, a probléma megoldása helyett csak tovább súlyosbította a helyzetet, hiszen alatta tönkrementek az ott élő fák gyökerei

– írta Karácsony Gergely.

Azonban most a jelenlegi városvezetés Terézváros önkormányzatával karöltve felszedte a műfűszőnyeget, hogy „a súlyosan szennyezett talaj eltávolítását követően egy hazánkban őshonos, gyönyörűen virágzó növényt, macskamentát ültessünk a helyére”.

A főpolgármester szerint ehhez egy sokszereplős, összetett tervezési és kivitelezési folyamatra volt szükség, aminek az eredménye egy fenntartható, élő zöldfelület lett.

Bonyolult kérdésekre nincsenek egyszerű válaszok. Bonyolult kérdésekre komplex válaszok vannak, ezek pedig gondos tervezést igényelnek. A fenti példa is bizonyítja, hogy a jó kormányzás transzparens, megbecsüli a különböző nézőpontokat, és végül, de nem utolsó sorban nem hazudja azt a választóknak, hogy bonyolult kérdésekre vannak egyszerű válaszok

– fogalmazott Karácsony Gergely a bejegyzésében.