Hajléktalanokat bántalmaztak a mohácsi rendőrök

2023.10.17. 12:05
2021-ben hajléktalanokat vertek és aláztak meg a rendőrök Mohácson, a bántalmazást többször le is videózták. Első fokon most felfüggesztett börtönt kaptak, de az ítélet nem jogerős, a védelem enyhítést, az ügyészség súlyosítást szeretne.

Két mohácsi rendőrnek azért kellett bíróság elé állnia, mert két évvel ezelőtt hajléktalanokat bántalmaztak, vertek, aláztak meg. Sokszor azért bírságolták és vegzálták őket, hogy a statisztikájukat javítsák ezzel – írja a Tények.

Az egyik a fejemet verte, a másik sípcsonton rúgott, és az elektrosokkal ba*ogattak

– nyilatkozta az egyik bántalmazott férfi, aki hiába kérlelte a rendőröket, hogy ne bántsák, azok tovább ütötték, fegyvert fogtak rá, sőt gázspray-vel is lefújták.

A rendőrök felvételt is készítettek arról, ahogy bántalmazzák a férfit, egy másik hajléktalant pedig léggitározásra és éneklésre kényszerítettek. A bíróságon nem tettek vallomást, az ügyvédjük azzal próbált védekezni, hogy a hajléktalan férfiak deviánsak és agresszívak voltak.

Az exrendőröket elítélték, többek között hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás miatt. Felfüggesztett börtönt kaptak, de az ítélet nem jogerős, ellene a védelem és az ügyészség is fellebbezett.