Limonádénak álcázta a vízkőoldót egy ötödikes kisfiú Miskolcon és osztálytársainak kínálgatta

2023.10.18. 08:16
Többen is megkóstolták a miskolci kisfiú által kevert vegyszeres lét, amelyet citromsavat tartalmazó vízkőoldóból kevert. Először robbanócukorkaként kínálgatta az emberi fogyasztásra nem alkalmas szert, de mivel társai hamar rájöttek, hogy nem az, új módszerhez folyamodott. A vegyszeres limonádéból körülbelül harminc gyerek ivott, de nem történt mérgezés.

Vízkőoldóval kínálta osztálytársait egy ötödikes kisfiú Miskolcon, akinek – a többi szülő elmondása szerint – már sok van a rovásán. A kisfiú ugyan csak most kezdte a felső tagozatot, már elmúlt 12 éves és jelenleg nevelőszülőknél él. 

Csínyére akkor derült fény, amikor egyik iskolatársa rosszul lett és a védőnőhöz ment kivizsgálásra.

Több mentőautó és a rendőrség is a helyszínre sietett, viszont őket is megelőzte a gyermek édesanyja, akiről az iskolaorvos azt mondta, lehet, hogy kórházba kell vinni gyomormosásra. 

Gyerekek tömkelege felsorakozva az igazgatói irodában, hál’ Istennek egyiknek sem volt nagyobb baja. Mint kiderült, az egyik ötödik osztályos gyerek vízkőoldó port vitt be, a citromsavasat az iskolába

– fogalmazott az aggódó édesanya. 

A mentősök elmondása szerint senkit nem kellett kórházba vinni, a rendőrség pedig nem indított eljárást. Az RTL stábja szeretett volna beszélni az iskola igazgatójával is, de még az intézmény kapuját is bezárták a tévések előtt.