Középiskolás diák árult drogot Keszthelyen, vádat emeltek ellene

2023.10.18. 09:23
Egy 18 éves keszthelyi fiatalember 2022 szeptemberétől internetes oldalakról rendelt különféle kábítószereket, melyeket baráti körében értékesített. A fiatalt a gyanús postai küldemények átvizsgálása útján érték tetten a hatóságok. A Zala Vármegyei Főügyészség vádat emelt ellene.

A Zala Vármegyei Főügyészség vádirata szerint egy 18 éves keszthelyi fiatalember, aki az egyik helyi középiskola technikumában tanul, 2022 szeptemberétől internetes oldalakról rendelt különféle kábítószereket – LSD-t, extasyt, speedet és kokaint – azzal a céllal, hogy azok értékesítésével szerezzen jövedelmet.

Rendszeres vásárlói között keszthelyi barátok és ismerősök voltak. A kábítószerek ellenértékét, volt eset, amikor 200 000 forintot, a vásárlók a kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó ismerősük bankszámlájára utalták.

A vádlott lakásán tartott házkutatás alkalmával a rendőrök az értékesítések után megmaradt, jelentős mennyiségű kábítószert találtak és foglaltak le.

A fiú maga nem fogyasztott a kábítószerekből, a kereskedéssel csak anyagi helyzetén szeretett volna javítani. Az általa külföldről, főleg Hollandiából megrendelt kábítószerek 2022 őszén, nemzetközi postaforgalomban érkeztek meg Magyarországra. A fiatalt a gyanús postai küldemények átvizsgálása útján érték tetten a hatóságok.

A Zala Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiséggel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen, börtönbüntetés kiszabását indítványozva vele szemben.