Megvan a Momentum V. kerületi polgármesterjelöltje

2023.10.19. 13:54
Budapest főpolgármester-helyettese, a Momentum Mozgalom politikusa, Kerpel-Fronius Gábor is indul az V. kerületi polgármesteri székért. Mint mondta, új fejezetet kell nyitni a Belvárosban.

A jelenlegi főpolgármester-helyettesét, Kerpel-Fronius Gábort indítja a Momentum polgármesterjelöltnek Budapesten, az V. kerületben – derült ki a párt közleményéből.

Mondjuk ki az igazságot: az V. kerületnek új vezetésre van szüksége. Ha a Fidesz játszótere marad a Belváros, akkor továbbra is a kiváltságos kevesek érdeke fog érvényesülni. Nyissunk új fejezetet a Belvárosban

– mondja a bejelentéséről szóló videójában Kerpel-Fronius és kiemeli, hogy polgármesterként az otthonosság, az átláthatóság és a szolidaritás lennének vezérelvei.

A videóban a főpolgármester-helyettes és Gelencsér Ferenc mellett megszólal Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere is, akik szerint Kerpel-Fronius elhivatottsága és szakértelme megkérdőjelezhetetlen.

„A hatalom maga és az emberek közé kordont vont, magyar és magyar közé is mély árkokat ásott, a budapestieket pedig bünteti és sarcolja. Éppen ezért 2024-ben meg kell védenünk a szabad kerületeket Budapesten és komolyan vehető alternatívát kell kínálnunk azon városrészek számára is, ahol jelenleg még a Fidesz kormányoz. Kerpel-Fronius Gábor egy ilyen jelölt a Belvárosban” – hangzik el a bejelentésben.