Bővült a Caola-üzem

2023.10.19. 12:14
„A magyar gazdaság szuverenitásának megőrzése, az önellátás erősítése kulcskérdéssé vált a jelenlegi veszélyes időkben” – hangsúlyozta Varga Mihály a Caola Zrt. egészségipari fejlesztésének átadásán. A Martonvásárban megvalósult, zöldmezős, 6 milliárd forintos beruházással a Caola egy 4000 négyzetméteres, fertőtlenítőszereket előállító gyártócsarnokkal bővült.

A 2010-es kormányváltás utáni időszak legelső és legfontosabb lépése az volt, amikor a magyar gazdaságot munkaalapú működésre állítottuk át, és a célt, hogy egymillió új munkahelyet hozzunk létre, el is értük – szögezte le Varga Mihály pénzügyminiszter, hozzátéve, hogy ezt csak a gazdaság szereplőivel karöltve lehetett elérni.

A kormány az elmúlt évek válságai ellenére is megőrizte a magas foglalkoztatást, és a következő években tovább kívánja növelni azt

– fűzte hozzá.

A miniszter a Caola Zrt. beruházásáról elmondta, a nagy múltra visszatekintő, tradicionális magyar vállalkozás új üzemében műtéti fertőtlenítők, kéz- és bőrfertőtlenítők, felületfertőtlenítők gyártása válik lehetővé. Ezzel tovább erősödik a kezdetekkor kozmetikumokkal foglalkozó cég mára jóval szélesebb profilja – szögezte le a tárcavezető.

A fejlesztésekből azt láthatjuk, hogy a céget megmentő új tulajdonos képes lesz új lendületet adni Magyarország második legrégebbi, továbbra is magyar tulajdonú cégének – mutatott rá.

Varga Mihály kifejtette, az Egészségipari Támogatási Program keretében 83 egészségügyi fejlesztés valósult meg a kormány támogatásával 87 milliárd forint összértékben, köztük a jelenlegi beruházás is – olvasható a Pénzügyminisztérium közleményében.