18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Négy év börtönre ítéltek egy fiatalkorút, aki halálosan bántalmazott egy hároméves kislányt

2023.10.20. 13:39
Négy év, fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt a Debreceni Törvényszék szerdán egy fiatalkorú vádlottat, aki halálosan bántalmazott egy hároméves kislányt egy Hajdú-Bihar vármegyei településen – tudatta a bíróság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

A fiatalkorú fiú megszökött az egyik hajdúszoboszlói gyermekotthonból. Az édesapja családjánál tartózkodott, amikor 2021-ben egy októberi reggelen az apja és annak párja dolgozni indultak, és rábízták a gyermekeiket, amíg a munkavégzésből haza nem érnek. Erre korábban is volt példa, ha más nem tudta elvállalni, hogy vigyázzon a gyerekekre – ismertette a közleményben Dobó Dénes.

Kifejtette: időközben felkelt a hároméves kislány, aki hiányolni kezdte a szüleit, ezért folyamatosan sírt. A vádlott először próbálta őt nyugtatni, azonban kezdte nagyon idegesíteni a gyermek sírása, ezért a csaknem 15 éves fiú többször ököllel megütötte a kislány hasát, hogy csendesedjen el.

A kisgyermek mindegyik ütés után hátrébb tántorodott, végül nekiesett a kályhának, és abbahagyta a sírást.

Ezt követően a vádlott betette a kislányt a kiságyba, majd tejet adott neki egy cumisüvegben, és magára hagyta.

Egy idő után a fiatal fiú visszament a házba, azonban ekkor azt látta, hogy a kislány egy másik ágyon fekszik a hátán. Hiába szólította őt, nem reagált. Ijedtében a fiú átszaladt a szomszédban lakó nőhöz, aki a helyzetet látva értesítette a szülőket és a mentőket. A helyszínre érkező orvos azonnal megkezdte a gyermek újraélesztését, azonban nem járt sikerrel – írta a szóvivő.

Az elsőfokú bíróság halált okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat. A fiatalkorú fiú legkorábban a büntetése kétharmadának letöltését követően bocsátható feltételes szabadságra.

Dobó Dénes közölte, hogy a törvényszék döntése egyelőre nem emelkedett jogerőre, mert mind az ügyészség, mind a vádlott, a törvényes képviselője és védője három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére.