A biciklisek sem menekülhetnek a büntetőfékező sofőröktől

2023.10.20. 06:48
Elképesztő felvételeket rögzített egy autós fedélzeti kamerája. A videón az látható, amint egy autó egy biciklist akart megbüntetni azzal, hogy bevágott elé és lefékezett.

Az eset Budapesten, a IV. kerületben történt, miután egy jelzőtáblát kerültek ki. Az autó egy másik sávban haladt, mégis a kerékpáros elé vágott, majd visszasorolt a saját sávjába. 

Egy fiatal nő büntetőfékezett ki egy biciklist: Káposztásmegyeren, az Óceánárok utcában haladtam, amikor a Megyeri úti kereszteződés után arra lettem figyelmes, hogy egy kis Opel Corsa kihúzódik az ott haladó biciklis elé, majd egy nagyobb fékezést követően »odakormolva«, visszasorolást követően haladt tovább a forgalommal, mint aki jól végezte dolgát. A következő pirosnál az autó mellett elhaladva láttam, hogy a sofőr egy fiatal nő volt. Nem tudom, mit árthatott neki a biciklis, korábban semmi »gyanús« nem történt

– írta meg a felvétel készítője a BpiAutósoknak.

Feltehetően a biciklis sem érthette, mi történt, de érdemes odafigyelni, mert már a két keréken közlekedők sincsenek biztonságban.