Tovább bővül a családtámogatási rendszer

2023.10.20. 21:29
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő pénteken a Facebook-oldalán közzétett videóban beszélt a kormány családtámogatási rendszeréről.

Szentkirályi Alexandra elmondta, hogy a kormány megőrzi a családtámogatásokat, hogy „minden vágyott gyermek megszülethessen, és hogy a gyermekvállalás ne anyagi kérdés legyen” – írj az MTI.

A kormányszóvivő szerint a magyar családtámogatási rendszer egyedülálló Európában. Elmondta, hogy szerinte a kormány a háború okozta nehéz helyzetben nemcsak megvédi az intézkedéseket, hanem tovább is bővíti azokat, valamint támogatja a családokat már a fiatalok házasságkötésétől.

Hozzáfűzte azt is, a házasságkötéssel jogosultak lesznek a fiatalok a babaváró támogatásra, amelyet már 225 ezer család vett igénybe.

A babaváró 2024-től tízmillió forint helyett 11 milliós keretösszegre nő, valamint a falusi csok összegei is emelkednek.

Kiemelte továbbá, hogy a termékenységi arányszám 2021 végére 1,59-re nőtt, ezzel a teljes termékenységi arányszám Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben az Európai Unión belül, 160 ezerrel több gyermek született meg.

Szentkirályi Alexandra azt mondta, továbbra is azért dolgoznak, hogy minél több család válhasson teljessé azzal, hogy megszülethetnek a vágyott gyermekek.