Megoldódhat a több mint húszéves kecskeméti gyilkosság rejtélye

2023.10.21. 10:58
23 évvel ezelőtt, egész pontosan 2000. október 1-jén kegyetlenül meggyilkoltak egy fiút egy kecskeméti szórakozóhelyen, majd holttestét a vasúti sínekre fektették, hogy vonatbalesetnek tűnjön az eset. Az ügyet még akkor le is zárták ezzel az indokkal, azonban most fény derülhet a valódi okra, miután a szórakozóhely két volt biztonsági őrét egykori főnökük tavaly „feldobta”. Az anno döglött ügyként elkönyvelt eset most végre megoldódhat.

A most 48 éves N. Tamás és 50 éves V. Lajos 23 évvel ezelőtt biztonsági őrök voltak a kecskeméti Silver diszkóban, ahol halálának éjszakáján az akkor 24 éves Gulyás János is tartózkodott. Mivel Gulyás elég ittas állapotban volt, a felszolgálók kérésére az őrök kivezették a helyiségből. A vád álláspontja szerint ekkor történt a fiatal fiú meggyilkolása is.

A vádlottak vallomása szerint dulakodtak Gulyással, arra már nem emlékeztek, hogy miért, de bevallották, valóban megpofozták a fiút. Továbbá kiderült, hogy nemcsak ököllel verték a fiatalt, hanem egy viperával is többször fejen ütötték, minek következtében súlyos fejsérüléseket szenvedett. Ezt követően helyezték el a fiút eszméletlen állapotában a vonatsíneken, azonban a férfiak által elkövetett testi sértések nyomait a vonatgázolás sem tudta eltüntetni. 

Az áldozat exhumálása után derítették ki a rendőrök, hogy ember által okozott fizikai behatás is érhette a fiú testét, így ezen a vonalon kezdték el felgöngyölíteni az esetet. 

N. Tamás elfogásakor jómódúan élt feleségével Kecskemét luxuslakóparkjában, V. Lajos pedig édesapjával élt ebben az időpontban. Ha már akkor bevallották volna tettüket, 10 év letöltendő börtönbüntetéssel „megúszhatták” volna, de így, hogy tagadnak és továbbra is kitartanak saját igazuk mellett, ki kell várniuk a Kecskeméti Törvényszék ítéletét.

Az áldozat testvére is megszólalt az esettel kapcsolatban

Törökné Gulyás Rita úgy fogalmazott,

Nem tudom, mi lesz a tárgyalás vége, nem tudom, ki a bűnös, ki fog bűnhődni, mi csak az igazat szeretnénk tudni.  A városban az első pillanattól kezdve voltak szóbeszédek arról, hogy mi történhetett. Nagy meglepetés nem ért bennünket, de mégsem értettük, hogyan került felszínre az ügy, hiszen 23 évvel ezelőtt lezárták. Derült égből villámcsapásként ért minket, hogy újra helyszínelnek. Csak a későbbiekben tudtuk meg, hogy az akkori kidobók főnöke indította el az ügyet azzal, hogy megnevezett két embert. Az biztos, hogy az öcsém nem feküdt oda a sínekre

− nyilatkozta a Blikknek.