Több helyen is egy sávon halad a forgalom baleset miatt – erre számítsunk vasárnap az autópályákon

2023.10.22. 07:34
Balesetek miatt egy sávon halad a forgalom az M0-s autóút és az M6-os autópálya csomópontjánál, valamint az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán. A 31-es főút egy szakaszát lezárták.

Az M0-s autóút és az M6-os autópálya csomópontjában, a déli szektorban, Nagytétény közelében egy személyautó szalagkorlátnak ütközött. Az M5-ös autópálya felől érkezők csak egy sávon tudnak felhajtani az M0-sról az M6-osra.

Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Győr elkerülő szakaszán kigyulladt egy személyautó. A 114-es kilométernél egy sávon lehet közlekedni.

A 31-es főúton, Heves és Tenk között két személyautó összeütközött, majd árokba hajtott. A 118-as kilométernél a főutat lezárták, aki teheti, Kömlő és Besenyőtelek felé kerülhet.

Az Útinform hangsúlyozza, a kamiontilalom e hétvégén, október 22-én, vasárnap 06.00-tól 22.00-ig, illetve október 23-án, hétfőn 06.00-tól 22.00-ig lesz érvényben. Mint írták, átadták a forgalomnak a 83-as főút új, Pápa és Győr közötti emelt sebességű szakaszát, amelyen osztott pályán, irányonként két-két sávon lehet közlekedni.

A közlekedőknek ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk az aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál.

Csúszósak az utak

Vasárnap hajnalban még több helyen eshet, de napközben már csak északkeleten, valamint nyugaton lehetnek záporoktól, néhol zivataroktól vizes, csúszós útszakaszok.

Az Időkép szerint kora reggel pára-, ködfoltok okozhatnak korlátozott látási viszonyokat.

Az intenzív záporok, zivatarok környezetében lecsökkenhet a látástávolság, valamint erős, viharos széllökések ronthatják a menetstabilitást.