Az agrárminiszter szerint a magyar gazdatársadalom és a kormány között stratégiai együttműködés van

2023.10.22. 12:24
Nyitrai Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője és Orbán Viktor főtanácsadója vasárnap töltött fel egy videót a Facebookra, melyben a magyar gazdák helyzetéről beszélt. A videóban Nagy István agrárminiszter is megszólalt.

Vasárnap Nyitrai Zsolt a közösségi oldalára töltött fel egy videót, melyben elmondta, hogy szerinte a magyar gazdák számíthatnak a kormányra itthon és Brüsszelben is. A képviselő elképzelése szerint Gyurcsány Ferencék eladták volna a magyar földet külföldieknek, valamint kiárusították az élelmiszeripart.

Nagy István agrárminiszter is megszólalt a videóban. Arról beszélt, hogy rendkívüli nehézségekkel kellett megküzdeniük a gazdáknak az elmúlt időszakban, többek közt

az aszállyal, a háborúval, az energia-veszélyhelyzettel, valamint az olcsó termékekkel.

Hozzátette, hogy a 2023-as Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron (OMÉK) ezekre keresték a megoldásokat.

Az agrárminiszter kiemelte, hogy a magyar gazdák versenyképességéhez és eredményességéhez új nemesítésekkel ellenállóbb fajtákra, tömegtermelés helyett vetőmagtermesztésre kell átállni, és további technológiai fejlesztések szükségesek, mint az agrárdigitalizáció.

A tárcavezető elmondta, hogy a magyar gazdatársadalom és a kormány között stratégiai együttműködés van, ami szerinte biztosítja a fejlődést.