A nemzeti ünnephez méltó idő lesz hétfőn

2023.10.23. 06:28
Feloszlik a köd, esőnek nyoma sem lesz, döntően napos időre számíthatunk október 23-án. Várható némi fátyol- és gomolyfelhő, helyenként pedig tartósan felhős maradhat az idő. A napi maximum-hőmérséklet 18 és 25 fok között alakulhat.

Hétfőn a reggeli pára- és ködfoltok helyenként rétegfelhővé alakulhatnak, és csak lassabban oszlanak majd fel, de ezt követően általában fátyolfelhős-napsütéses időre van kilátás – írja az Időkép.

Helyenként vastagabb felhők is megjelenhetnek az égen, de csak a nap első felében fordulhat elő egy-egy helyen jelentéktelen eső. A Dunántúlon többfelé megélénkül a délnyugati szél.

Hajnalban 3 és 11, délután 18 és 25 fok között alakul a hőmérséklet.

Fronthatásra sem kell számítani

Hétfőn időjárási front nem lesz felettünk, így szervezetünk átmenetileg felfrissülhet. Viszont a hajnali, reggeli órákban a párás, ködös tájakon élők körében felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi problémák, valamint légzőszervi panaszok is jelentkezhetnek, emellett ez az idő kedvez a kórokozók terjedésének.

A szelesebb tájakon élők körében fejfájás, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet. A napos időszakok jó hatással lesznek hangulatunkra, közérzetünkre.