Eloltották a Vas vármegyei hulladékfeldolgozónál lévő tüzet

2023.10.23. 09:12 Módosítva: 2023.10.23. 20:02
Kigyulladt egy műanyag hulladékot feldolgozó üzem a Vas vármegyei Szemenye község határában, a 8-as főút mellett hétfőn hajnalban – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján.

Egy-másfél futballpályányi területen ég a négy méter magasra felhalmozott és bálákba rendezett hulladék.

A helyszínre Szombathelyről, Sárvárról, Körmendről, Zalaegerszegről, Ajkáról, Keszthelyről, Vasvárról, Hosszúperesztegről és Kámról indítottak gépjárműfecskendőket, illetve különleges szereket. A beavatkozást a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

A katasztrófavédelem közölte, Győrből úton volt az oltáshoz szükséges por-hab konténer. 

Hajnali 3 óra után már kilenc vízsugárral oltották a tüzet, amely ötezer négyzetméteren égett.

A Zala vármegyei katasztrófavédelmi mobil labor mérései nem mutattak ki a normálistól eltérő értékeket Kám településen és égett szagot sem tapasztaltak. A következő méréseket Egervölgy településen fogják elvégezni – írta a katasztrófavédelem.

Eloltották a tüzet

Eloltották azt a tüzet, ami hétfőre virradó éjszaka ütött ki a Vas vármegyei Szemenye község határában egy műanyaghulladék-feldolgozó üzem területén – közölte honlapján a katasztrófavédelem.

A tűzben több ezer négyzetméteren égett a négy-öt méter magasra felhalmozott hulladék. A lángokat a sárvári, a körmendi, a szombathelyi, a zalaegerszegi, az ajkai, a keszthelyi és a győri hivatásos, a vasvári önkormányzati, valamint a hosszúperesztegi, a kámi, a szombathelyi, a rumi és a csehimindszenti önkéntes tűzoltók fékezték meg - írták.

Hozzáfűzték: a munkálatokat, amelyeket erőgépek is segítettek, egy ideig a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese, majd a tűzoltósági főfelügyelő irányította, a Zala vármegyei katasztrófavédelmi mobil labor pedig méréseket végzett a helyszínen.