Gyermekeiket bántalmazó szülőket ítéltek el Tatabányán

2023.10.25. 17:18
A Tatabányai Törvényszék első fokon 9 év fegyházra ítélt egy férfit, aki hatéves lányát többször szexuálisan bántalmazta, az anya jogerősen másfél év börtönt kapott − közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szerdán.

A Főügyészség tájékoztatása szerint a pár Esztergomban élt együtt a nő 11 éves fiával és közös, hatéves lányukkal. A felnőttek italozó életmódot folytattak, az apa a gyermekek jelenlétében bántalmazta anyjukat.

A szülők büntetésként fakanállal ütötték a gyerekeket, akik mosdatlanul, koszos ruhában, éhesen jártak óvodába, iskolába. Az apa lányával több alkalommal szexuális cselekményt végzett.

A Tatabányai Törvényszék az apát tizenkettedik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak, valamint két kiskorú veszélyeztetése miatt 9 év fegyházbüntetésre ítélte, továbbá eltiltotta minden tevékenységtől, amelynek során tizennyolc év alatt gyermekekkel foglalkozhatna.

Az anya 1 év 6 hónap börtönbüntetést kapott, 4 évre felfüggesztve, továbbá 3 évre eltiltották minden tevékenységtől, amelynek során tizennyolc év alatt gyermekekkel foglalkozhatna.

Az ítélet az apa tekintetében nem jogerős, mert az ügyészség súlyosításért, a védelem felmentés érdekében jelentett be fellebbezést. Az anya ítélete jogerőre emelkedett.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”