18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Légpuskával lövöldözve fenyegette élettársát a komáromi férfi

2023.10.25. 10:44
Október 26-án előkészítést tartanak egy élettársát zaklató férfinak az ügyében. Többször is azzal fenyegette a nőt, hogy megöli. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje elzárásra.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint csütörtökön előkészítést tartanak annak a férfinak az ügyében, aki nem tudta elviselni, hogy élettársa el akarja hagyni, ezért zaklatta őt – írja a Komárom-Esztergom vármegyei hírportál.

A vádirat szerint 2022 tavaszától több alkalommal alakult ki veszekedés a férfi és a nő között.

Az egyik ilyen veszekedéskor a vádlott azzal fenyegette élettársát, hogy megöli.

Miután másnap is életveszélyesen megfenyegette, a nő felszólította, hogy költözzön el tőle. A férfi ekkor elhagyta a házat. 

A történteket követően a nő és családja az édesapja által bérelt ingatlanba mentek, ahol a vádlott már a kertben tartózkodott. A nő érkezését megelőzően a vádlott egy patronos légpuskával lövöldözött, nem tudott belenyugodni abba, hogy a nő el akarja hagyni, ezért a légpuskával a kezében rákiabált, hogy „kiluggatlak, mint egy szitát, beléd engedem az egész tárat”.

A nő félelmében a telken lévő házba zárkózott be a gyerekekkel, majd az egyik szomszéd segítségével értesítette a rendőrséget.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.