Rég örült ennyire valaminek Orbán Viktor

2023.10.25. 16:00
Donald Trump volt amerikai elnök egy baseballsapkát küldött ajándékba Orbán Viktor miniszterelnöknek, amelyen egy üzenetet is elrejtett. Trump keddi baklövése után elképzelhető, hogy ezzel engesztelné ki jó barátját.

Ajándékot hozott a postás, egyenesen Amerikából – írta közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök. A kép tanúsága szerint egy Donald Trump-os sapkával lepte meg jó barátja a kormányfőt, aki ezt büszkén viseli, nagy mosollyal az arcán.

A sapkán még egy üzenetet is elrejtett Orbánnak a korábbi amerikai elnök. Mint írta,

Viktor, you are great

– az utóbbi szót aláhúzva.

A miniszterelnök az ajándékról egy videót is posztolt, amelyből kiderült, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszer hozta Orbánnak a sapkát. A tárcavezető és a kormányfő között a következő párbeszéd hangzott el:

Orbán Viktor: Na, mi a helyzet Péter?
Szijjártó Péter: Hoztam egy sapkát neked.
O.V.: Na, de honnan?
Sz.P.: New Yorkból. Azt kérte (Trump), hogy hozzam el neked.
*Orbán felveszi a sapkát*
Sz.P.: Nagyon jól nézel ki. Trump aláírással.
*Orbán megfordítja a fején a sapkát*
O.V.: És rappelnék is egyet. Esetleg ma nyomnék valami rappet.

A miniszterelnök X-re is posztolt egy képet, amin új ajándékában mosolyog. Daniel Freund német zöldpárti politikus retweetelte a bejegyzést, amelyhez azt írta: „úgy tűnik, a török posta elég jól kezeli az ismeretlen címzetteknek küldött csomagokat”. 

„Orbán Viktor, Törökország erőskezű vezetője”

A keddi fejleményeket látva talán meglepő lehet, hogy a sapka nem a török fővárosban kötött ki, egy kampányeseményen ugyanis Donald Trump azt mondta:

Van egy ember, Orbán Viktor, hallott már róla valaki? Valószínűleg ő az egyik legerősebb vezető a világon. Ő Törökország vezetője. 

Arról is beszélt, hogy az Orbán Viktor vezette ország határos Oroszországgal. A dolog szépséghibája, hogy Magyarország és Törökország sem határos Oroszországgal.

Orbán Viktor és Donald Trump jó viszonya jó pár évvel ezelőtt kezdődött. 2016-ban a magyar miniszterelnök volt az első hivatalban lévő vezető, aki Donald Trump támogatására buzdított az amerikai elnökválasztási kampányban. Orbán a közelmúltban pedig arról beszélt, hogy az ukrajnai háborút Trump elnökké választása oldhatná meg. Úgy véli, a béke záloga a volt republikánus elnök visszatérése.