A DK nekimegy Orbán Viktornak a hatvanpusztai kastély miatt

2023.10.28. 12:10
A Demokratikus Koalíció vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Orbán Viktor ellen, ugyanis a sajtóban felreppent hírek szerint a miniszterelnök munkamegbeszélésekre is használja az apja nevén lévő hatvanpusztai kastélyt, amelyet állítólag ő maga és családja is használ. Orbán vagyonbevallásában nem szerepel a hatvanpusztai kastély.

Sajtóhírek szerint Orbán Viktor már munkamegbeszélésekre is használja az apja nevén lévő, de valójában az általa és családja által használt hatvanpusztai kastélyt – írja közleményében a Demokratikus Koalíció. A DK szerint minden luxussal felszerelt birtokon a kormányfő egyaránt tárgyal miniszterekkel és milliárdos üzletemberekkel.

A fentebb említettek miatt a Demokratikus Koalíció vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez az Országgyűlés Mentelmi Bizottságában Orbán Viktor ellen, mert a miniszterelnök vagyonbevallásában nem szerepel a hatvanpusztai kastély.

Márpedig Orbán Viktor nemcsak a családjával tölt el rendszeresen hosszabb időt Hatvanpusztán, hanem onnan irányítja korrupt rendszerét – teszi hozzá a párt közleménye.

Orbán Viktor hiába íratja strómanokra százmilliárdos vagyonát – köztük a saját családtagjaira vagy barátaira, mint Mészáros Lőrinc –, Magyarországon mindenki tudja, hogy a lopott vagyon valójában a miniszterelnöké

– olvasható a DK közleményében, amelynek a végén a párt ígéretet tesz, hogy a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata árnyékkormány a kormányváltás után véget fog vetni az Orbán családdal összenőtt milliárdos elit uralmának, és visszaveszi a lopott közvagyont a miniszterelnök strómanjaitól.