Kiadták a riasztást, nyugaton már le is csapott a vihar

2023.10.31. 13:03
Az ország főként nyugati részét érte el a vihar, de folyamatosan közeledik a rossz idő Kelet felé. Több települést már el is értek a szupercellák vagy a zivatarok, jégesők. Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga riasztást adott ki az ország nagy részére.
Az ön településére is lecsapott a vihar? Van fotója, vagy videója?
Küldje el nekünk!

Ma egy nyugat felől érkező hidegfront mentén zivatarokra kell számítani, előbb a Dunántúlon, majd fokozatosan keletebbre is – közölte a met.hu.

wata20231031 1147+ts.png
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Főként a Dunántúl és az Alföld déli részén a zivatarokat 70-80 km/h-s széllökések kísérhetik, de itt egy-egy heves zivatar is előfordulhat

90-100 km/h-s lökésekkel, jégesővel (1-3 cm), illetve rövid idő alatt lehulló nagy csapadékkal (10-20 mm).

Az ismétlődő záporos csapadékból a délnyugati területeken néhol 20-30 mm napi összeg is összegyűlhet. Késő estére várhatóan megszűnik a zivatartevékenység az országban.

Egyes területeken már lecsapott a vihar

Citromsárga riasztás van érvényben az ország nagyobb, főként nyugati és középső részén. A riasztást zivatarveszély miatt adták ki.

A Dunántúlon pedig már egyre többfelé dörög, villámlik, zivatarok, sőt szupercellák közelednek. Fejér vármegyét már el is érte a durva jégeső, ami miatt több helyen is úgy néz ki a táj, mintha havazott volna.

De Komárom-Esztergom vármegyében is gyülekeznek a felhők. Környe környékén például megérkezett a szupercella, amely szinte feketére festette az égboltot.

Délután 1 óra után Budapestre is megérkezett a vihar, hatalmas a felhőszakadás a fővárosban.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.