A budapesti ’56-os emlékműben rekedt egy kisfiú, a tűzoltóknak kellett kimenteni

2023.11.05. 06:23
Az emlékmű oszlopai között rekedt egy kisfiú szombat délután Budapesten, az Ötvenhatosok terén. A fővárosi hivatásos tűzoltók mentőkötél segítségével föntről kiemelték a gyermeket, aki szabadulása után egy tűzoltóautóval is ismerkedhetett. Az esetről videó is készült.

Nem mindennapi történetet osztott meg a Katasztrófavédelem a honlapján, az 1956-os forradalom emlékművéből mentettek ki egy gyermeket.

A mentés alatt a gyermek nyugalma érdekében nem szűkölködtek a vicces kommunikációtól sem, amelynek eredményeként gyorsan sikerült megmenteni azt a kisfiút, aki az 1956-os forradalom emlékművében rekedt szombaton délután, és nem találta a kiutat a vasoszloperdőből

– írták.

A tűzoltókkal közösen próbálta a gyermek is megfejteni, hol mehetett be az egyre sűrűsödő oszlopok közé, de egyikük sem járt sikerrel. 

Végül a tűzoltók dugólétra segítségével felmásztak az oszlopok tetejére, ahonnan mentőkötelet eresztettek le az egyébként nagyon bátran viselkedő kisfiúhoz. A szűk helyen nem volt egyszerű beleültetni a már jól begyakorolt hármashurokba a kisfiút, de azért megoldották.

A gyermek pedig a „további bizalom elnyerése végett” a tűzoltóautóba is beülhetett kicsit.